Promovare site online - o necesitate

08/06/2012 15:55

 

Parcurgerea mai multor etape este obligatorie pentru a putea sa aveti succes pe internet. Primul pas este sa iti creezi un site. Pasul urmator va fi aplicarea unor metode de optimizare si de promovare site. Urmeaza apoi activitatea de permanentizare a clientilor.
 
Deci cel mai important este sa ai un site, pentru a putea sa aplici celelalte etape. Dupa realizarea site-ului se va trece la activitatea de promovare a acestuia. Fiind una dintre cele mai rentabile forme de publicitate pe internet actiunea de promovare site va avea o influienta puternica asupra afacerii dumneavoastra. Deoarece in prezent Google este cel mai utilizat motor de cautare, toata lumea doreste sa aiba un site postat pe paginile sale. Desigur ca dorinta cea mai mare este ca site-ul sa se regaseasca pe prima pagina a rezultatelor returnate de Google pe baza de cuvinte cheie.
 
Pentru aceasta trebuie realizata o actiune de promovare site. Google a pus la dispozitia proprietarilor de site-uri serviciul Adwords, prin care se poate face, cu costuri minime promovarea site-urilor online. Atunci cind se face o promovare site pe Google Adwords se stie din start ce costuri vei avea deoarece vei licita in functie de bugetul de care dispui. Promovarea pe Google Adwords va avea rezultate imediate deoarece vizitatorii vor fi directionati imediat de Google catre site-ul dumneavoastra.
 
Pentru acele website-uri care urmaresc sa comercializeze diferite produse sau servicii, activitatea de promovare site online este putin diferita de celelalte metode de promovare. Tehnicile de promovare site online cuprind optimizarea off site prin intermediul careia se capata link-uri de la parteneri, comunicate de presa sau articole care sunt publicate in unele site-uri de specialitate sau prin promovare site online pe bloguri sau forumuri. Pentru atragerea de vizitatori si o promovare site online pe unele retele de socializare (Twitter , Facebook , Google+) este benefica.
 
Sunt oferite si metode de promovare site online gratuite. Pentru a putea beneficia de o astfel de promovare trebuie sa dati click pe un link catre o pagina web, unde daca navigate o anumita perioada veti capata puncte. Cu aceste puncte se pot procura unele pachete de promovare site online. Pentru a putea beneficia de acest serviciu trebuie sa fiti membru inregistrat.